Fiets- & wandeltours

Over China Inside
> Contact & locatie
> Team & medewerkers
> JoHo Support Center
> Partners & links
> Werk, stage of onderzoek
> Agenda & events
> Algemene voorwaarden


Waarom kiezen voor China?

 • China is booming. De economie ontwikkelt zich razendsnel, Chinezen staan open voor nieuwe ontmoetingen. Be part of it.
 • Reizen, werken of studeren in China vereist zelfredzaamheid en is mede daardoor ideaal voor ontwikkeling van diverse competenties.
 • China is enorm. En enorm divers. Ontdek metropolen en onontgonnen terreinen binnen één bestemming.

Waarom kiezen voor China Inside?

 • Sterke nadruk op culturele ontdekkingen en achtergronden bij Chinese tradities
 • Ervaren Nederlandse initiatiefneemster die al sinds 1992 woont, leeft, reist en werkt in China
 • Eigenaresse is op haar terrein een autoriteit, China kenner en wordt vaak en graag uitgenodigd als gastspreker of delegatie begeleider
 • Betrokkenen spreken vloeiend Chinees en goed Engels en kennen uiteraard de weg in China
 • Alles onder één dak: taalschool en tour agency in eigen beheer, projecten, werkmogelijkheden, zakelijke services.

Fiets- & wandeltours

Maandelijkse hutong wandeling


Een hutong, een type woonwijk, is ommuurd en bestaat uit nauwe straatjes, waaraan kleine huizen staan, meestal slechts 1 woonlaag hoog. Dit type woonwijk bestaat al 700 jaar en is ontstaan na de komst van Djenghis Kan. Sommige woningen in de hutong hebben slechts één of twee kamers, die dienstdoen als keuken, slaapkamer, wasruimte etc. Veel van de huidige bewoners verhuizen dan ook graag naar een modernere flat.

Iedereen die de oude stadswijken, de hutongs, samen met ons wil ontdekken, kan aansluiten bij de maandelijkse hutong wandeling. Dwalend door de hutongs ontdek je het dagelijks leven van de gewone Beijingers. Deze historische volkswijken zijn de meest karakteristieke wijken van Beijing. Het is er gemoedelijk, bijna dorps en er valt altijd iets te ontdekken: kleine winkeltjes, een lokale markt, bewoners die Chinees schaak spelen. Elk seizoen en zelfs elk moment van de dag heeft zijn eigen sfeer.

Praktische informatie

 • We starten iedere tweede maandag van de maand om 14.00 uur bij de ingang van de Lama-tempel. 
 • We wandelen 1.5-2 uur en vertellen je onderweg van alles over het leven van de Beijingers.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Fietsen door Beijing


Op de fiets door Beijing, het is een van de leukste manieren om kennis te maken met de Chinese hoofdstad. Beijing blijkt niet alleen groots en anoniem, maar juist ook heel kleinschalig en intiem te zijn. Al fietsend kun je het straatleven gade slaan en leer je Beijing pas echt kennen. Dan lijkt die grote metropool met zijn twintig miljoen inwoners opeens gereduceerd te worden tot een dorp en krijg je het gevoel echt onderdeel uit te maken van deze bruisende stad.

Praktische informatie

 • We hebben leuke routes die je een goed inkijkje geven in het dagelijks leven van de inwoners van Beijing.
 • In al onze fietsroutes zijn de Hutongs, de oude volkswijken van Beijing, een belangrijk onderdeel. De meeste hutongs liggen binnen de tweede ringweg. Al veel van deze wijken zijn verdwenen maar gelukkig zijn er nog genoeg over om door heen te fietsen.
 • Er is ook een variant "Beijing by night": veel plaatsen in Beijing zijn 's avonds mooi verlicht en we maken een tussenstop bij de nightmarket voor een lokale snack.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Fietstocht door Tianjin


Tianjin is een havenstad in het noorden van de Volksrepubliek China en is een van de vijf nationale centrale steden. Tianjin is de grootste kuststad in het noorden van China. Naar bevolkingsaantal is Tianjin de vierde grootste stad na Shanghai, Peking en Guangzhou. Tianjin is o.a. het financiële centrum. Al in de 19e eeuw is Tianjin een belangrijke haven en is het daardoor de toegangspoort naar hoofdstad Peking (tegenwoordig Beijing). Het Verdrag van Tianjin, ondertekend in 1856, gaf de Europeanen het recht om negen concessies te vestigen op het vasteland, vanwaar ze handel konden drijven. Deze concessies, langs de oevers van de rivier Hai, waren zelfstandige Europese "fantasiewerelden": de Fransen bouwden elegante kastelen en torens, terwijl de Duitsers er Beierse villa's bouwden.

Praktische informatie

 • Tianjin ligt op een half uur reizen van Beijing met de bullet-train.
 • We fietsen door de Engelse, Italiaanse en Japanse concessie-wijk.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Testimonials


De fiets- en wandeltocht door de hutongs o.l.v. Monique Groeneveld en Inge Jansen was een klein feestje. Aangepast op de interesses en het uithoudingsvermogen van de deelnemers, je voelt je even helemaal ondergedompeld in de Chinese cultuur en geschiedenis. En dat is hoe een rondleiding moet zijn.

Irma, Nederland

Afgelopen zomer zijn wij met Inge 2 dagen in Beijing op pad geweest. Het was ge!wel!dig!. Met onze dochter van 8 jaar een speurtocht door de hutongs gedaan en een halve dag naar het zomerpaleis geweest. Inge weet precies waar ze moest zijn en zo konden we de druktes een beetje ontlopen. Een hele fijne vrouw die enorm veel weet over cultuur, geschiedenis én vloeiend de taal spreekt.

Reiziger uit Breda, Nederland

We deden een rondleiding met Monique net na aankomst in Beijing. Geweldige manier om interessante delen van het centrum van de stad te ontdekken, vooral de oudere woongebieden, samen met het advies van "de expert";-) Ik kan Monique en haar collega aan iedereen aanbevelen.

Hans, Nederland

Beijing Time:

28 januari 2017 is het jaar van de Haan begonnen!

Discover China from the Inside!

Join JoHo! Steun als donateur JoHo & China Inside, en laat JoHo jou steunen!Met taalcursussen, tours, excursies en activiteiten leer je meer over de culturele achtergronden en tradities van China. Wil je zelf zelf aan de slag volg dan een workshop, ga lesgeven of lever een bijdrage aan een ontwikkelingsproject. De Business Services bedienen de zakelijke klant of startende ondernemer die actief is (of wordt) in booming China. Iedereen met plannen voor een lang verblijf in China wordt wegwijs gemaakt met de Live Abroad Desk. China Inside is het support center voor JoHo donateurs met vele extra's, keuzehulp, advies en kortingen.

Prijzen op deze website zijn deels in rmb/yuan. De uiteindelijke prijs wordt na boeking omgerekend in euro's naar de op dat moment geldende koers. Prijsinformatie is geldig onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.