Excursies

Over China Inside
> Contact & locatie
> Team & medewerkers
> JoHo Support Center
> Partners & links
> Werk, stage of onderzoek
> Agenda & events
> Algemene voorwaarden


Waarom kiezen voor China?

 • China is booming. De economie ontwikkelt zich razendsnel, Chinezen staan open voor nieuwe ontmoetingen. Be part of it.
 • Reizen, werken of studeren in China vereist zelfredzaamheid en is mede daardoor ideaal voor ontwikkeling van diverse competenties.
 • China is enorm. En enorm divers. Ontdek metropolen en onontgonnen terreinen binnen één bestemming.

Waarom kiezen voor China Inside?

 • Sterke nadruk op culturele ontdekkingen en achtergronden bij Chinese tradities
 • Ervaren Nederlandse initiatiefneemster die al sinds 1992 woont, leeft, reist en werkt in China
 • Eigenaresse is op haar terrein een autoriteit, China kenner en wordt vaak en graag uitgenodigd als gastspreker of delegatie begeleider
 • Betrokkenen spreken vloeiend Chinees en goed Engels en kennen uiteraard de weg in China
 • Alles onder één dak: taalschool en tour agency in eigen beheer, projecten, werkmogelijkheden, zakelijke services.

Excursies

Maak gebruik van het uitgebreide pakket culturele tours, excursies, thema-wandelingen en fietstochten als je Beijing en omgeving wilt verkennen

China-Inside biedt diverse exursies in en om Beijing aan, naar bekende en minder bekende plaatsen, om je kennis te laten maken met de stad, de highlights én haar bijzondere plekken die in de meeste reisprogramma's voorkomen. De excursies worden begeleid door Monique Groeneveld, historicus en gespecialiseerd in Chinese geschiedenis, of door haar getrainde tourleaders. Monique is het grootste deel van het jaar woonachtig in Beijing en weet veel van het leven in het hedendaagse Beijing. Op ongedwongen wijze vertelt zij van alles over de mensen, de stad, de cultuur en de geschiedenis.

 • Excursies zijn te boeken door individuele reizigers én groepen.
 • Uiteraard is het mogelijk om op een dag verschillende excursies te combineren.

De Chinese muur


Bezoek aan de Chinese muur bij Mutianyu of Jinshanling, eventueel gecombineerd met een bezoek aan het Olympisch stadion, het Vogelnest (hele dag).

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Het complex strekt zich uit van Shanhaiguan, een stadswijk van Qinhuangdao aan de Golf van Bohai, tot de Jiayupas, nabij de stad Jiayuguan in de provincie Gansu. De huidige Grote Muur is grotendeels tot stand gekomen ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644).

Het Mutianyu gedeelte van de Grote Muur is een meesterwerk van de restauratie, met 23 wachttorens in originele stijl. Mutianyu is het langste geheel gerestaureerde onderdeel van de Grote Muur open voor toeristen. Dit gedeelte van de muur verbindt de onderdelen Jiankou in het oosten en de Baima Pass in het westen.

Het Jinshanling gedeelte van de Grote Muur was vroeger een solide defensief systeem, inclusief barrière muren, kantelen, wachttorens, geschutsopstellingen en schietgaten. Tegenwoordig is het bekend als het "paradijs van fotografen" en een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige uitstraling en het imponerende landschap. Jinshanling Great Wall ligt bij de Grote en Kleine Jinshanling bergen; vandaar de naam.

Praktische info

 • Mutianyu ligt in Huairou omgeving, 73 km ten noorden van het centrum van Beijing, ongeveer 1½-2 uur rijden per auto.
 • Jinshanling ligt in Luanping County, Chengde, provincie Hebei, 130 kilometer ten noordoosten van Peking.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Tiananmen plein & Verboden Stad


Het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen-plein wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. Het plein is 880 meter lang en 500 meter breed. Op het oppervlak van 440.000 m2 kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen. De reusachtige dimensies van het plein dateren van 1949. Het werd aangelegd in opdracht van Mao als een lege scène, waar miljoenenmassa's hem zouden kunnen verheerlijken. Daarvoor ging een deel van het oude stadshart tegen de vlakte. In 1954 werd de Keizerlijke Poort tot de laatste steen afgebroken. Op deze plaats staat nu Mao's Mausoleum. Aan de westkant van het plein staat de Renmindahuitang, de Grote Hal van het Volk oftewel het parlementsgebouw. Het gebouw is 310 meter breed en heeft over bijna de gehele lengte zuilen. In deze Hal bevindt zich het Chinese parlement en de departementen. Er kunnen vergaderingen worden gehouden met 10.000 deelnemers.

 • Op 4 mei 1919 verzamelde zich een grote massa studenten voor de Poort van de Hemelse Vrede. Ze stelden het Westerse en Japanse imperialisme aan de kaak maar ook de corruptie van de eigen heersende elite. Hun eis van modernisering en democratie zou een blijvende inspiratie uitoefenen door de 20e eeuw heen.

De Verboden Stad was de plaats van waaruit de Chinese keizers van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De in Beijing gelegen stad werd gebouwd en voltooid onder de Yongle-keizer, in 1422. In de volksmond wordt het paleiscomplex nu aangeduid als Gugong (Keizerlijk Paleis). De meeste gebouwen die nu te zien zijn, dateren uit de 18e eeuw. Het complex is verdeeld in een 'Binnenhof' en een 'Buitenhof'.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Zomerpaleis


Het Zomerpaleis of Yiheyuan in Beijing hoort sinds 1998 bij het Werelderfgoed van UNESCO. Het complex van 70.000 m² is aangelegd in een uitgestrekt domein rond een groot, kunstmatig meer, het Kunming-meer. Dit meer is een replica van het West Lake bij Hangzhou en bestaat uit allerlei rijk versierde en goed bewaarde paviljoenen, gaanderijen, woningen en tempels. Deze plek was van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën keizers, wanneer het in de zomer in de binnenstad te heet werd. De huidige gebouwen dateren uit de tijd van Cixi, de keizerin-weduwe. Zij liet aan het eind van de 19de eeuw het hele complex uitbouwen, en verbleef hier grotendeels zelf tijdens de laatste jaren van het keizerrijk. Het geld voor de aanleg van het uitgestrekte domein haalde zij uit de kas die bedoeld was voor de vernieuwing van de Chinese vloot, wat een van de elementen van de nederlaag tegen de Engelsen was tijdens een van de opiumoorlogen. Het Zomerpaleis kent de grootste en best bewaard gebleven Chinese tuin in deze stijl. Sinds de revolutie is het een groot openbaar park, en wordt het druk bezocht op vrije dagen.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Tempel van de Hemel


De Tempel van de Hemel ligt in een uitgestrekt park in het zuiden van Beijing. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. De godsdienst die daarbij hoort is het daoïsme. Tegelijk was deze band met de hemel natuurlijk ook de legitimatie van hun bewind. Het tempelcomplex bestaat uit de grote ronde hal waar voor de goede oogst werd gebeden, de hal van keizerlijke onthouding (de keizer moest 3 dagen vasten alvorens aan de ceremonie deel te nemen), het open altaar van de hemel, en enkele bijgebouwen. Behalve de bijzondere gebouwen van de tempel zelf is het ook vooral een erg groot park met duizenden eeuwenoude bomen, waar de lokale bevolking vaak vliegert, kalligrafeert of tai chi beoefent.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Cuandixia


Cuandixia is een historisch dorp dat dateert uit de Ming-dynastie. Het ligt in Mentougou District in Beijing. Cuandixia is een populaire bestemming, bekend om zijn goed bewaard gebleven binnenplaats woningen. Cuandixia ligt ongeveer 90 km ten noordwesten van het centrum van Beijing, in het Jingxi berggebied. Het dorp staat bekend om zijn architectuur en natuurlijke schoonheid. Het is de basis van 500 goed bewaard gebleven binnenplaats-huizen, daterend uit de Ming en Qing dynastieën. Veel van deze woningen zijn omgebouwd tot een soort hostels, die eten en onderdak bieden aan reizigers. Geplaveide straatjes en steile trappen zijn herkenbaar onderdeel van de architectuur van Cuandixia. Het dorp is veelvuldig onderwerp van fotografen en schilders. Het omliggende gebied is populair bij wandelaars.

Praktische info

 • Reizen vanuit het centrum van Beijing naar Cuandixia duurt ongeveer drie uur met de auto.

Aanmelden

Kijk bij Prijzen & aanmelden voor meer info

Testimonials


I had a great time in China, Beijing. The places are amazingly beautiful. It is very comfortable to travel here. I liked the fact that I can practice my Chinese and at the same time travel and discover new, beautiful places. It was a great chance to study deeply about the culture and see for first hand the life they live and experience it also. I had the best time studying and travelling in Beijing.

Avital (23 years), Israel

 

Het was dit jaar voor de vierde keer op rij dat wij in mei gedurende een week met de mooiste plekken en leukste activiteiten van Beijing hebben kennisgemaakt. Nu ook met onze kleinkinderen (12, 13 en 14 jaar). Dankzij China Inside hebben onze kleinkinderen reeds op jonge leeftijd met een heel ander deel van de wereld kennisgemaakt, waardoor ze ervaren dat Nederland niet de wereld is! Hun interesse in China is levend gebleven; de reisleiding professioneel, deskundig, sympathiek, boeiend, de tours werden aangepast aan de belangstelling van de kinderen!

Kees, Nederland

 

We hebben op verschillende dagen tochten gedaan met Monique Groeneveld als onze gids. Ze woont al jaren in Beijing en kent de stad op haar duimpje. Samen met haar hebben we op één dag een tocht gemaakt langs de tempel van de Hemel, het plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Op een andere dag hebben we de fietstocht door de Hutongs gedaan. Monique vertelt op een leuke manier over de verschillende bezienswaardigheden. Ze weet er heel veel van en kan het zo uitleggen dat onze zoon van 8 het ook goed kon begrijpen. Deze tochten zijn een hele leuke manier om de stad te ontdekken!

Gijs, Nederland

Beijing Time:

28 januari 2017 is het jaar van de Haan begonnen!

Discover China from the Inside!

Join JoHo! Steun als donateur JoHo & China Inside, en laat JoHo jou steunen!Met taalcursussen, tours, excursies en activiteiten leer je meer over de culturele achtergronden en tradities van China. Wil je zelf zelf aan de slag volg dan een workshop, ga lesgeven of lever een bijdrage aan een ontwikkelingsproject. De Business Services bedienen de zakelijke klant of startende ondernemer die actief is (of wordt) in booming China. Iedereen met plannen voor een lang verblijf in China wordt wegwijs gemaakt met de Live Abroad Desk. China Inside is het support center voor JoHo donateurs met vele extra's, keuzehulp, advies en kortingen.

Prijzen op deze website zijn deels in rmb/yuan. De uiteindelijke prijs wordt na boeking omgerekend in euro's naar de op dat moment geldende koers. Prijsinformatie is geldig onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.