Team & Medewerkers

Over China Inside
> Contact & locatie
> Team & medewerkers
> JoHo Support Center
> Partners & links
> Werk, stage of onderzoek
> Agenda & events
> Algemene voorwaarden


Waarom kiezen voor China?

 • China is booming. De economie ontwikkelt zich razendsnel, Chinezen staan open voor nieuwe ontmoetingen. Be part of it.
 • Reizen, werken of studeren in China vereist zelfredzaamheid en is mede daardoor ideaal voor ontwikkeling van diverse competenties.
 • China is enorm. En enorm divers. Ontdek metropolen en onontgonnen terreinen binnen één bestemming.

Waarom kiezen voor China Inside?

 • Sterke nadruk op culturele ontdekkingen en achtergronden bij Chinese tradities
 • Ervaren Nederlandse initiatiefneemster die al sinds 1992 woont, leeft, reist en werkt in China
 • Eigenaresse is op haar terrein een autoriteit, China kenner en wordt vaak en graag uitgenodigd als gastspreker of delegatie begeleider
 • Betrokkenen spreken vloeiend Chinees en goed Engels en kennen uiteraard de weg in China
 • Alles onder één dak: taalschool en tour agency in eigen beheer, projecten, werkmogelijkheden, zakelijke services.

Team & Medewerkers

Monique Groeneveld is historica en eigenares van talenschool China Inside. Als China deskundigen kent ze de Chinese hoofdstad en diens geschiedenis als geen ander

Monique Groeneveld


Al tijdens mijn studie aan de Universiteit van Leiden, heb ik mij verdiept in de Chinese taal en geschiedenis. In 1992 kreeg ik de kans om een jaar te studeren in Beijing. Een hele bijzondere ervaring. Na van 1994 tot en met 2002 gewerkt te hebben voor een Chinees bedrijf in Nederland, heb ik in 2002 Intercultura opgericht. Intercultura verzorgt Chinese talencursussen in Nederland, bereidt Nederlandse managers voor op hun werkzaamheden in China, organiseert Chinese culturele evenementen en assisteert Chinese bedrijven in Nederland en vice versa. En nu dus mede-oprichter van China-Inside. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol het is om je een tijdje helemaal onder te dompelen in een andere cultuur en met alle mogelijkheden en ontwikkelingen die er zijn, is China nu de beste keuze.

 • Lees een interview uit 2016 met Monique in CRTV Magazine, het magazine dat Chinezen en Nederlanders bij elkaar brengt
 • Lees de blogs die Monique regelmatig schrijft voor China2025, het crowdblog over China gemaakt voor en door China professionals

Docenten taalcursussen


De docenten die de taalcursussen verzorgen bij China Inside zijn allemaal goed opgeleide Chinese docenten. Alle docenten krijgen voor ze bij China Inside aan de slag gaan een speciale training. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat de docenten tijdens de lessen gebruik maken van interactieve moderne lesmethoden. Zodat de lessen altijd gevarieerd en verrassend zijn.

 • De docenten weten natuurlijk alles van de Chinese taal maar ze zijn ook nauw betrokken bij de culturele programma's. Zij kunnen je van alles vertellen over de Chinese cultuur en allerlei aspecten van het dagelijks leven in Beijing. 
 • De tai chi en kalligrafie lessen worden gegeven door gespecialiseerde docenten.

Onze taaldocenten Cherry en Wenwen zijn ook de sterren in de documentaire Ni hao, Holland, over Chinees toerisme naar Giethoorn. Bekijk hier de documentaire 


De cursisten van China-Inside houden van reizen, hebben interesse in de Chinese taal en cultuur en willen meer dan alleen toeschouwer zijn. Wie voor China-Inside kiest, kiest voor een combinatie van taal en cultuur in de praktijk.

Beijing Time:

28 januari 2017 is het jaar van de Haan begonnen!

Discover China from the Inside!

Join JoHo! Steun als donateur JoHo & China Inside, en laat JoHo jou steunen!Met taalcursussen, tours, excursies en activiteiten leer je meer over de culturele achtergronden en tradities van China. Wil je zelf zelf aan de slag volg dan een workshop, ga lesgeven of lever een bijdrage aan een ontwikkelingsproject. De Business Services bedienen de zakelijke klant of startende ondernemer die actief is (of wordt) in booming China. Iedereen met plannen voor een lang verblijf in China wordt wegwijs gemaakt met de Live Abroad Desk. China Inside is het support center voor JoHo donateurs met vele extra's, keuzehulp, advies en kortingen.

Prijzen op deze website zijn deels in rmb/yuan. De uiteindelijke prijs wordt na boeking omgerekend in euro's naar de op dat moment geldende koers. Prijsinformatie is geldig onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.