Live Abroad Desk

Over China Inside
> Contact & locatie
> Team & medewerkers
> JoHo Support Center
> Partners & links
> Werk, stage of onderzoek
> Agenda & events
> Algemene voorwaarden


Waarom kiezen voor China?

 • China is booming. De economie ontwikkelt zich razendsnel, Chinezen staan open voor nieuwe ontmoetingen. Be part of it.
 • Reizen, werken of studeren in China vereist zelfredzaamheid en is mede daardoor ideaal voor ontwikkeling van diverse competenties.
 • China is enorm. En enorm divers. Ontdek metropolen en onontgonnen terreinen binnen één bestemming.

Waarom kiezen voor China Inside?

 • Sterke nadruk op culturele ontdekkingen en achtergronden bij Chinese tradities
 • Ervaren Nederlandse initiatiefneemster die al sinds 1992 woont, leeft, reist en werkt in China
 • Eigenaresse is op haar terrein een autoriteit, China kenner en wordt vaak en graag uitgenodigd als gastspreker of delegatie begeleider
 • Betrokkenen spreken vloeiend Chinees en goed Engels en kennen uiteraard de weg in China
 • Alles onder één dak: taalschool en tour agency in eigen beheer, projecten, werkmogelijkheden, zakelijke services.

Live Abroad Desk

Wonen, werken, leven en ondernemen in China is booming. De Live Abroad Desk helpt je op weg naar of in China.

Plannen voor een lang verblijf in China? Laat je door JoHo en China Inside op weg helpen rondom de vele aandachtspunten en regelzaken. Je vindt er praktische ondersteuning, down-to-earth adviezen die je inzicht geven in te bewandelen paden, stappenplannen en deskundig verzekeringsadvies. Natuurlijk profiteer je van de uitgebreide kennis van lokale situaties en kun je een beroep doen op professionals die zelf al jarenlang wonen & werken in China.

Lang verblijf in China


China is (al een tijdje) booming. Het aantal mensen dat jaarlijks vanuit Nederland naar China gaat om er te wonen en werken neemt al enige jaren flink toe. De economische omstandigheden in China worden steeds beter waardoor veel eerder geëmigreerde Chinezen terugkeren. Tegelijkertijd stijgt het aantal directe buitenlandse investeringen in China; steeds meer bedrijven, ook in het midden- en kleinbedrijf, wagen hun kansen in China. In hun kielzog volgen dus steeds meer expats en emigranten.

 • Ontdek hoe je je verder kan oriënteren als ook jij, al dan niet met een gezin, wil wonen, werken, leven of ondernemen in China

Live Abroad Desk China


De Live Abroad Desk China in Beijing is er voor iedereen die behoefte heeft aan hulp bij oriëntatie- en regelzaken, voor én na vertrek naar China.

Er komt een hoop kijken bij het verhuizen naar een nieuwe woon- en werkbestemming. Denk aan het regelen van vergunningen, een fijn nieuw huis, vervoer & transport, ziektekostenverzekeringen, onderwijs, taal & cultuur, etc. De Live Abroad Desk China heeft stappenplannen, checklists en keuzewijzers voor je klaar staan, helpt je op weg bij allerlei regelzaken en kan je persoonlijk adviseren.

 • Praktische ondersteuning bij vele regelzaken
 • Desk met NL professional(s) die zelf al jarenlang wonen & werken in China
 • Down-to-earth adviezen die je inzicht geven in te bewandelen paden
 • Uitgebreide kennis van lokale situaties
 • Lees meer

Stappenplan leven, wonen en werken in China


Iedereen die voor langere tijd vertrekt naar een ander land krijgt te maken met een fase van oriënteren, uitzoeken en regelen rondom tientallen aandachtspunten. Speciaal voor hen heeft JoHo Emigratie Services ontwikkeld, is er een "Stappenplan Lang verblijf in het buitenland" gemaakt, zijn er keuze- en advieswijzers beschikbaar en is er een Ultieme Checklist Emigratie opgesteld.

De initiatiefnemers van China Inside hebben zelf het traject doorlopen om te gaan wonen en ondernemen in China. Middels hun relatienetwerk en business services is er veel kennis, expertise en praktijkervaring opgebouwd bij andere Nederlanders en niet-Nederlanders die kwamen wonen en werken in China.

Deze expertise wordt gebundeld in een soortgelijk stappenplan, maar dan ingezoomd op China.

Passend verzekeringsadvies bij lang verblijf in China


Word je uitgezonden door je (buitenlandse) werkgever, heb je in China lokaal werk gevonden of ga je op eigen initiatief (freelancers, zelfstandige ondernemers, buitenlandse werkgever) in China wonen en werken? In de regel vervallen dan  je Nederlandse verzekeringen. Om ervoor te zorgen dat je zo passend mogelijk verzekerd in China kan verblijven, werkt China Inside samen met JoHo Insurances. JoHo Insurances adviseert al jarenlang Expats, Emigranten en Pensionados over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Meer weten?


 • Meld je aan bij de Live Abroad Desk China
 • Oriënteer je via de website van JoHo op lang verblijf in het buitenland en gebruik de praktisch ingerichte instrumenten en checklists voor je eigen oriëntatie en regelfase

Beijing Time:

28 januari 2017 is het jaar van de Haan begonnen!

Discover China from the Inside!

Join JoHo! Steun als donateur JoHo & China Inside, en laat JoHo jou steunen!Met taalcursussen, tours, excursies en activiteiten leer je meer over de culturele achtergronden en tradities van China. Wil je zelf zelf aan de slag volg dan een workshop, ga lesgeven of lever een bijdrage aan een ontwikkelingsproject. De Business Services bedienen de zakelijke klant of startende ondernemer die actief is (of wordt) in booming China. Iedereen met plannen voor een lang verblijf in China wordt wegwijs gemaakt met de Live Abroad Desk. China Inside is het support center voor JoHo donateurs met vele extra's, keuzehulp, advies en kortingen.

Prijzen op deze website zijn deels in rmb/yuan. De uiteindelijke prijs wordt na boeking omgerekend in euro's naar de op dat moment geldende koers. Prijsinformatie is geldig onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.