Cross cultural trainingen

Over China Inside
> Contact & locatie
> Team & medewerkers
> JoHo Support Center
> Partners & links
> Werk, stage of onderzoek
> Agenda & events
> Algemene voorwaarden


Waarom kiezen voor China?

 • China is booming. De economie ontwikkelt zich razendsnel, Chinezen staan open voor nieuwe ontmoetingen. Be part of it.
 • Reizen, werken of studeren in China vereist zelfredzaamheid en is mede daardoor ideaal voor ontwikkeling van diverse competenties.
 • China is enorm. En enorm divers. Ontdek metropolen en onontgonnen terreinen binnen één bestemming.

Waarom kiezen voor China Inside?

 • Sterke nadruk op culturele ontdekkingen en achtergronden bij Chinese tradities
 • Ervaren Nederlandse initiatiefneemster die al sinds 1992 woont, leeft, reist en werkt in China
 • Eigenaresse is op haar terrein een autoriteit, China kenner en wordt vaak en graag uitgenodigd als gastspreker of delegatie begeleider
 • Betrokkenen spreken vloeiend Chinees en goed Engels en kennen uiteraard de weg in China
 • Alles onder één dak: taalschool en tour agency in eigen beheer, projecten, werkmogelijkheden, zakelijke services.

Cross cultural trainingen

China Inside ondersteunt met trainingen in succesvolle interculturele communicatie

Er wordt met een groeiende wereldeconomie en booming Chinese markt ook in China steeds meer samen gewerkt in internationale teams. Het is daarom belangrijk om kennis te hebben van elkaars cultuur; meer kennis leidt tot meer wederzijds begrip.

Het werken in een nieuwe cultuur of met een team samengesteld uit meerdere culturen is uitdagend. Een gebrek aan onderling cultureel begrip kan leiden tot het mislukken van een zakelijke deal, het niet functioneren van een team, omzet- of imagoverlies.

De trainingen cross-culturele-communicatie van China Inside en partners zijn zowel theoretisch als praktisch ingesteld. Achtergrondkaders bij de diverse culturen zijn essentieel om te kunnen werken in een internationaal team. Tegelijkertijd is oefening nodig om theoretische kennis en nieuwe vaardigheden praktisch te kunnen toepassen. Met veel interactie worden deelnemers voorbereid om het werken in multiculturele teams.

Soorten trainingen


China Inside en partners verzorgen trainingen voor zowel Chinese als niet-Chinese medewerkers. Verschillende trainingen cross cultural communication worden aangeboden, waaronder:

'Working with Europeans'

 • Speciaal ontwikkeld voor Chinese medewerkers die veel samenwerken met Europese collega's.

'Managing your Chinese Office'

 • Voor wie in China werkt en onderneemt met lokale partners
 • Tijdens deze interactieve workshop komt onder andere aan bod: cultural exchanges, connecting cultures, leadership styles.

'Cross cultural communication for expat-spouses'

 • Over het algemeen wordt diegene die in het buitenland in eerste instantie het werk gaat doen, goed voorbereid op zijn nieuwe uitdaging.
 • Een succesvolle uitzending hangt echter niet alleen af van de expat en organisatie zelf; ook de meeverhuizende partner speelt een rol in het welslagen van de onderneming.
 • Deze training biedt volop aandacht voor die expat partner; afhankelijk van behoefte kan bijvoorbeeld worden ingegaan op het leren omgaan met Chinese gewoontes en tradities, het regelen van praktische zaken in China, het opbouwen van relaties c.q. netwerken in China, culturele verschillen en communicatie in het dagelijks leven in China

Kosten, meer info en offerte


 • Het samenstellen van een passende training is uiteraard maatwerk. Neem contact op voor meer informatie over de cross cultural trainingen.

Beijing Time:

28 januari 2017 is het jaar van de Haan begonnen!

Discover China from the Inside!

Join JoHo! Steun als donateur JoHo & China Inside, en laat JoHo jou steunen!Met taalcursussen, tours, excursies en activiteiten leer je meer over de culturele achtergronden en tradities van China. Wil je zelf zelf aan de slag volg dan een workshop, ga lesgeven of lever een bijdrage aan een ontwikkelingsproject. De Business Services bedienen de zakelijke klant of startende ondernemer die actief is (of wordt) in booming China. Iedereen met plannen voor een lang verblijf in China wordt wegwijs gemaakt met de Live Abroad Desk. China Inside is het support center voor JoHo donateurs met vele extra's, keuzehulp, advies en kortingen.

Prijzen op deze website zijn deels in rmb/yuan. De uiteindelijke prijs wordt na boeking omgerekend in euro's naar de op dat moment geldende koers. Prijsinformatie is geldig onder voorbehoud van fouten en wijzigingen.